MASAŽA NOSEČNICE (45 MIN)

Masažo nosečnice izvajamo po klasični metodi. Posebno pozornost posvetimo čim hitrejši odpravi strupov iz telesa, preprečevanju ali zdravljenju oteklih nog in bolečin hrbtenice. Z masažo nosečnice se uravnovesi delovanje žlez in zavira nastanek strij.

Masaža nosečnice je manj intenzivna. Nekaterih vrst masaž in prijemov v nosečnosti ne izvajamo. S sproščujočo masažo lahko izboljšamo vaše počutje in počutje vašega otroka. Vaš duh bo uravnovešen in obenem bo telo pripravljeno na lažji potek poroda.

Ob prvem srečanju sledi pogovor o vaših potrebah, željah in morebitnih težavah. Skupaj nato določimo način masaže, ki bo za vas najbolj ustrezen.

POZITIVNI UČINKI

  • Z blagimi prijemi in manualnimi tehnikami se napete in utrujene mišice sprostijo, bolečine v križu in nogah se zmanjšajo.
  • Masaža pomirja in zmanjšuje stres, izboljša prekrvavitev, pospeši pretok limfe, zmanjša druge težave povezane z nosečnostjo (zmanjšanje zastajanja vode v telesu in nastanku strij, ohlapnost kože po porodu, nespečnost, glavoboli, utrujenost ipd.).
  • Med masažo boste občutile prijetno toplino in mir v telesu. To bo čutil tudi vaš otrok, ki se bo umiril in sprostil.

Za trenutek se ustavite v tem stresnem življenju, vzemite si čas za sprostitev ter naredite nekaj dobrega za telo in dušo – vas in vašega otroka.

Opomba: Masažo odsvetujemo nosečnicam do 3. meseca nosečnosti in pri rizični nosečnosti.